Παιδί VS Πειρατή

ti tha xreiasteite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πως θα φτιάξετε μόνοι σας το παιχνίδι

1. Πάρτε το χαρτί περιτυλίγματος με τους πειρατές και κόψτε το στο μέγεθος του πατού του δοχείου σας. (Δοχείο – Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με κουζινικά σκεύη, σε καταστήματα με είδη αποθήκευσης γραφείου… Χαρτί – Μπορείτε να το βρείτε σε είδη χειροτεχνίας, σε βιβλιοπωλεία και σε καταστήματα ειδών δώρων).

2. Πλαστικοποιήστε το και στη συνέχεια κολλήστε το στο πάτο του δοχείου. Χρησιμοποιήστε κόλλα (γόμα) ανθεκτική στο νερό.

3. Πάρτε τις μικρές διάφανες θήκες και κολλήστε τις στο πάτο του δοχείου. (Μπορείτε να τις βρείτε σε καταστήματα με είδη για πάρτυ, γενέθλια …).

4. Για να γίνει ακόμη πιο όμορφη η λίμνη σας μπορείτε να την διακοσμήσετε όπως θέλετε εσείς χρησιμοποιώντας δέντρα, βράγχους … Η λίμνη σας είναι έτοιμη.

5. Όταν τελειώσετε πάρτε τα ζωάκια. Κολλήστε ένα ζωάκι μέσα σε κάθε θήκη. Τώρα και οι φύλακες  είναι στη θέση τους και περιμένουν το θησαυρό.

6. Αν θέλετε μπορείτε να κολλήσετε τον πειρατή στον πάτο της λίμνης και να περιμένει τα νομίσματα που θα πέφτουν στο νερό. Ο αντίπαλος είναι στη θέση του έτοιμος να κλέψει το θησαυρό (Πειρατής – Μπορείτε να τον βρείτε σε καταστήματα παιχνιδιών).

7. Προαιρετικά αν θέλετε μπορείτε να γεμίσετε τη λίμνη σας με νερό.

 

Διαδικασία παιχνιδιού

1. Ζητάμε από το παιδί να ολοκληρώσει την άσκηση του (να προφέρει σωστά μια λέξη, να γράψει σωστά μία λέξη …) για να κερδίσει ένα νόμισμα (Νομίσματα – μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα παιχνιδιών).

2. Το παιδί παίρνει το νόμισμα και το ρίχνει στη λίμνη. Αν το νόμισμα πέσει σε κάποια από τις θήκες με τους φύλακες ζωάκια τότε το νόμισμα είναι του παιδιού, αν πάλι πέσει στο νερό το νόμισμα το κλέβει ο πειρατής.

3. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι το παιδί ολοκληρώσει όλες τις εργασίες του.

4. Όταν τελειώσει μετράμε τα νομίσματα που έχει κερδίσει το παιδί και τα νομίσματα που έχει κερδίσει ο πειρατής.

5. Κερδίζει όποιος έχει κερδίσει τα περισσότερα νομίσματα. Αν έχει κερδίσει ο πειρατής δίνετε μια μικρή ανταμοιβή στο παιδί σαν κίνητρο να συνεχίσει την προσπάθεια. Αν έχει κερδίσει το παιδί του δίνετε μία μεγαλύτερη ανταμοιβή σαν κίνητρο να θέλει να παίξει πάλι.

 

Κωνσταντίνα Κουππή

Λογοπαθολόγος – Λογοθεραπεύτρια