Λαβύρινθος αναπνοής – Φτιάξε τον μόνος σου

     Υλικά

• μαγνητικός πίνακας
• μαγνητικά εμπόδια
• 3 μπάλες διαφορετικού βάρους και μεγέθους  (μπάλα πινγκ-πονγκ, ξύλινη μπάλα, μπάλα από πολυστερίνη, μεταλλική μπάλα …)

Την διαδρομή-λαβύρινθος αναπνοής είναι πολύ εύκολο να την φτιάξουμε μόνοι μας.

Χρειαζόμαστε ένα μαγνητικό πίνακα (θα τον βρούμε σε καταστήματα παιχνιδιών, καταστήματα σχολικών ειδών, βιβλιοπωλεία…),πολλά μαγνητικά  εμπόδια (μαγνήτες ψυγείου, μαγνητικά γράμματα, σχήματα…) και 3 μπάλες διαφορετικού βάρους και μεγέθους (θα τις βρούμε σε καταστήματα παιχνιδιών, σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας, σε παιχνίδια παιδιών …)

Κολλάμε εμείς τα μαγνητικά εμπόδια στον μαγνητικό πίνακα και φτιάχνουμε μία διαδρομή ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού, αρχίζοντας από μία εύκολη διαδρομή όπου δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια το παιδί για να την τερματίσει και σιγά σιγά αυξάνουμε τον βαθμό δυσκολίας, αλλάζοντας θέση στα μαγνητικά εμπόδια.

Το παιδί θα πρέπει να αρχίσει από την αφετηρία φυσώντας την μπάλα και θα πρέπει να φτάσει στο τέρμα φυσώντας την μπάλα. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό η μπάλα να μπορεί να περάσει από τον καθορισμένο χώρο.

Η μετακίνηση κάθε μπάλας μέσα στον καθορισμένο χώρο της διαδρομής δημιουργεί διαφορετικές απαιτήσεις και εξασκεί τους μύες της γλώσσας, των χειλιών, του προσώπου και την τεχνική της αναπνοής.

 

Κωνσταντίνα Κουππή

Λογοθεραπεύτρια