Δράση στο μπάνιο

Παιχνίδι για παιδιά από 18 μηνών

Διαδικασία

• Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να παίξετε και να εκτελέσετε μία ενέργεια με τα παιχνίδια νερού που έχει το παιδί.

• Δείξτε το ψάρι στο παιδί και πέστε του: “Κοίτα! Το ψάρι ξέρει να κολυμπά και να κάνει κατάδυση, κάνει κατάδυση κάτω από τα πόδια σου”. Στη συνέχεια συνεχίστε να βουτάτε το ψάρι στο νερό αρκετές φορές κάτω απο το πόδι του παιδιού και ρωτήστε το: “Τι κάνει το ψάρι;”. Παρατηρήστε αν το παιδί μπορεί να απαντήσει: “Το ψάρι κολυμπά ή το ψάρι κάνει κατάδυση”.

• Στη συνέχεια δείξτε το σαπούνι και χρησιμοποιείστε το για να πλύνετε τα χέρια του παιδιού και πέστε: “Κοίτα! Το σαπούνι πλένει, πλένει τα χέρια σου. Τι κάνει το σαπούνι;”

• Συνεχίστε και με άλλα αντικείμενα και συνδέστε τις ενέργειες τους με τα μέρη του σώματος του παιδιού. Για παράδειγμα: ο βάτραχος κουάξ, κουάξ, κουάξ πιτσιλίζει την πλάτη, το σκάφος ζουμ, ζουμ, ζουμ περνά από την κοιλιά και ούτω καθεξής.

ΕΡΕΥΝΑ – Δείχνει ότι η επανάληψη των λέξεων και φράσεων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιταχύνει την ανάπτυξη της γλώσσας του παιδιού. Βοηθά στην ενίσχυση των νευρικών οδών του εγκεφάλου, που συνδέουν τον ήχο με το νόημα.